Schilderij kopen en ophangen


Schilderijen kopen

 

Op KunstKapers kun je online zoeken naar betaalbare schilderijen. De schilderijen worden direct bij de kunstenaar gekocht, met een maximum prijs van 500 euro. De gebruikelijke 40% commissie wordt zo vermeden en kunst kopen een stuk voordeliger. Kijk in de online galerie voor een uniek kunstwerk. Neem contact op met KunstKapers en wordt direct met de kunstenaar in contact gebracht.

Olieverf schilderijen

Schilderijen gemaakt met olieverf hebben een lange droogtijd. De kleurovergangen kunnen zeer subtiel zijn en de verf kan zowel pasteus of sterk verdund zijn opgebracht. De diepe kleuren hebben vaak een warme gloed. Dat komt omdat de gebruikte olie vaak lijnolie is, welke een gele kleur heeft.

Acryl schilderijen

Schilders die liever met een sneller drogende verf werken, gebruiken vaak acrylverf. Door de snelle droogtijd kan gemakkelijk met verschillende lagen over elkaar worden gewerkt. Acrylverf is een synthetische verf en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld door er andere materialen doorheen te mengen, zoals zand. Maar ook de afwerking kan variëren, van mat tot glanzend. Daarnaast kan de verf zeer dik, maar ook sterk verdund worden opgebracht.

Waterverf

Schilderen met waterverf levert vaak allerlei onvoorspelbare effecten op, waar de kunstenaar gebruik van kan maken. Aquarelverf wordt meestal op dik vezelachtig papier gebruikt. De verschillende transparante lagen kunnen prachtig door elkaar heen schijnen. Ook wordt gebruik gemaakt van vervloeiing, waarbij de pigmenten voor mooie kleurovergangen kunnen zorgen. Plakkaatverf daarentegen is juist een dikkere, dekkende verf.

Schilderij ophangen

Een goed uitgangspunt is om het schilderij zo op te hangen, dat je ooghoogte zich op ongeveer het midden bevindt. Dit is ook een kwestie van smaak en afhankelijk van hoe je eigen woonruimte er uitziet. Twee veel gebruikte manieren zijn om van een plug (met spijker / schroefhaak) of van een rails gebruik te maken. Je kunt het schilderij ook ergens opzetten, een kastje bijvoorbeeld. Eventueel gebruik je er nog een waterpas bij om te kijken of het schilderij echt recht hangt. Hou voldoende ruimte rondom vrij. Met een groot schilderij kun je een kleine ruimte gevoelsmatig groter laten doen voelen. Bij hele grote formaten valt het ook te overwegen om het schilderij op de grond te zetten.